premiär för glutenfri bakning: bovetefrallor!

nytt-brod-baka-gott-utan-glutenhäromveckan lånade jag boken ”nytt bröd – baka gott utan gluten” och sen dess har jag bläddrat i den och drömt om allt jag skulle baka. faktiskt så kände jag mig så inspirerad redan första gången jag bläddrade igenom den att jag tänkte att jag skulle baka direkt nästa dag. men så blev det inte… det gick ca två veckor innan jag kom till skott men ”today was the day”.

jag har varit väldigt sugen på bröd på sistone och vissa dagar har jag ätit helt vanligt bröd, och det är ju vanisnnigt gott! men jag har som sagt varit nyfiken på glutenfritt en längre tid. förra veckan köpte jag lite bröd på det glutenfria bageriet friends of adam som finns här i stockholm, i hornstull men jag måste säga att jag inte vara imponerad. hårda, torra frallor… jag blev ännu mer sugen på att prova att baka själv.

sen blev det just frallor som jag gav mig på idag. bovetefrallor mer exakt och det 4e96a29e-d67e-4786-8cb4-7f8315aa745evar väl mest för att jag hade bovetemjöl hemma redan. det enda jag behövde handla vara psylliumskalmjöl vilket fanns på ica. hur bra som helst! receptet var väldigt enkelt men däremot tar jäsningen tid, totalt 2h30min. så det är inga snabbfrallor direkt…

a05f2770-68e2-4f3d-9045-890fa631b2f2goda blev de i alla fall! kanske en smula plattare än vad jag är van vid (kanske skulle jag ha kört lite mer med degblandarna, eller vad tror ni som bakat glutenfritt innan?) men vad spelar det för roll när det är saftigt bröd och krispigt skal? nä, just det; ingen roll alls. och speaking of which: nu ska jag ha mig en liten platt fralla till kvällste:t medan jag tittar på super g-tävligen från vm i vail.

och hörni: har ni några favoritrecept på glutenfritt bröd, matbröd eller sötebröd, så vore det kul om ni delade med er! jag vill baka mer nämligen.

(ps: här finns en länk till boken på adlibris, om du skulle vara intresserad av att köpa. annars finns den ju också säkert på ditt närmaste bibliotek.)

Annonser

2 reaktioner på ”premiär för glutenfri bakning: bovetefrallor!

  1. Hjördis skriver:

    Friends of Adam är det enda glutenfria köpebrödet som inte är torrt/smuligt utan som beter sig som vanligt bröd och smakar gott. Hembakat blir också lätt torrt/smuligt/platt och degen kladdig. Gluten är ju the shit i bröd. Har några recept som oftast funkar ok som jag kan dela med mig av. Är ju liksom tvungen att hålla mig till det segmentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s