dag 10 – the grand finale

nu är det alltså sista dagen. som jag, i alla fall tidvis, har väntat på den här dagen och nu när den är här så tänker jag: jaha, det där gick ju rätt lätt. minnet är kort, minst sagt. dag 4-5 kändes det som om det var en evighet kvar och som att jag inte fattade hur jag skulle klara det. men nu är det sista dagen och sista juicerna och jag åker iväg idag för att hälsa på min familj i västerås så jag har juicat för sista gången för den här detoxen också (en massa flaskor blir det…). jag är sjukt stolt över att jag klarade av det här! och jag är helt säker på att jag kommer att göra om detoxen någon gång i framtiden. känslan av lätthet och renhet är så skön så den vill jag uppleva fler gånger!

jag började min morgon som vanligt med att sitta uppkrupen i soffan med min varma citronjuice, några tända ljus och tystnad. under den här stunden scannar jag kroppen (är det något som gör ont?) och sinnet (är det något som oroar mig?) medan jag sippar på juicen. det hela tar kanske 5-7 minuter och det är en underbar start på dagen.

bild 2sedan kunde jag inte låta bli att ha lite sällskap till min frukostjuice… trots att jag vet att tanken under detoxen är att äta i stillhet. för igår fick jag reda på att min absoluta favorit bland mina ”guilty pleasure”-serier har startat sin 5:e säsong så idag tittade jag faktiskt på ett avsnitt av den medan jag drack juicen. kan ni se vilken serie det är?

igår kväll var jag på en workshop på mamita här i stockholm som gick ut på att göra sin visionstavla för 2015. perfekt för mig som alltid velat göra en men som inte kommit till skott (story of my life?). kvällen började med en guidad meditation där vi fick tänka tillbaka på året som varit och vad som varit bra och jobbigt under året. sedan skulle vi fokusera på det som vi ville ta med oss in i 2015 och fortsätta att skapa visioner kring det kommande året vad gäller hälsa, relationer, karriär, ekonomi eller vad det nu än är som är på tapeten. sen fick vi sätta igång och bläddra i tidningar och klippa och klistra ihop våra tavlor. jag kan säga att pappret yrde där jag satt… 🙂

bild 1jag fick ihop tre visionstavlor: en kring mig själv och hur jag ska ta hand om mig och vad som ska vara mina ledord under året, en om mitt blivande arbete (som jag ju ännu inte riktigt vet exakt vad det blir men visionerna finns klara) och sedan om mitt nya hem (som jag inte heller riktigt vet var det är än men nu vet jag vilken känsla jag vill ha där när jag hittar dit). jag älskade den här workshopen och övningen och kommer att leka vidare med mina visionstavlor under året. en av sakerna jag har med på min ”ta hand om mig själv”-tavla är grön juice! jag kan verkligen rekommendera den här övningen för alla. och var inte så rädda för den som jag var utan sätt er bara och fundera en stund över vad ni önskar er och drömmer om för 2015 och sätt sen igång och klistra och klipp ihop en tavla om det.

nä, dags för mig att packa ihop mina saker och ge mig av. hoppas att ni får en fin fredag allihopa och vi hörs om några dagar. jag ska ta en liten bloggpaus under helgen men återkommer på måndag och då tänkte jag samla mina tankar kring detoxen och komma med tips kring hur ni kan prova det här utan att behöva gå all-in, om ni inte vill det alltså…

och innan jag glömmer: jag vill också välkomna alla de nya läsare som hittat hit under den senaste veckan! kul att se att ni läser och jag hoppas att ni inspireras och att ni fortsätter att läsa framöver. jag kommer att skriva mer om hälsosam mat, om yoga och om personlig utveckling under hela våren. det vore väldigt roligt om ni hängde med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s